Weekendsesshin Lotus Zencentra Nederland – liefde en overgave

In maart wordt er ook een weekendsesshin georganiseerd door Zen Centrum Nijmegen en Zen Centrum Eindhoven  in accommodatie De Weyst. De sesshin wordt gegeven door Dick Verstegen en Wanda Sluyter van 27 tot en met 29 maart.

Deelnemers aan de Metta Sangha Den Bosch kunnen voor deze sesshin inschrijven.

Thema: liefde en overgave

Sesshins vormen voor de wat getrainde ‘zitters’ een welkome aanvulling van hun zenbeoefening. Sesshin betekent: in het hart geraakt worden door het aanvaarden van je leven zoals het is.

Dick Verstegen (Zencentrum Nijmegen) en Wanda Sluyter (Zencentrum Eindhoven) geven eind maart weer een weekendsesshin, een tegelijk mensvriendelijke, stevige en intieme oefenperiode van twee dagen. Alles gebeurt in stilte. Het programma biedt: zazen (zitmeditatie), soetrarecitatie, soetra zingen in het Nederlands o.l.v. Ellen Deimann, dokusan (persoonlijk onderhoud), lichaamswerk, twee teisho’s (dharmalessen), samu (meditatief werken) en yaza (tuinzitten).

De accommodatie in De Weyst  in Handel is eenvoudig. Maar iedereen heeft een eigen kamer. Het eten is uitstekend. De ambiance (voormalig klooster) schitterend. De deelnameprijs bedraagt slechts € 225,– rechtstreeks te betalen aan De Weyst. Kijk voor nadere info en inschrijving op www.zennijmegen.nl.