Zen Centrum Den Bosch

Zen Centrum Den Bosch is opgericht en wordt geleid door Henk Goossens en Anja Fonck.

DSC04791 - Henk en Anja profiel

Henk Goossens is zenleraar. Vanaf 1976 praktiseert hij de beoefening van zen en de toepassing daarvan in zijn werk en het dagelijks leven. Hij werd opgeleid en geïnspireerd door de zenmeesters Ichiro Okumura, Enomiya Lassalle, Genpo Roshi, Taizan Maezumi Roshi en de zenschool van Karlfried Dürckheim. Hij is formeel leerling van Michel Oltheten sensei in de traditie van de White Plum Zenlijn.

Naast het lesgeven en coachen in Zen Centrum Den Bosch, geeft hij gastlessen en cursussen in diverse andere (zen)centra.

Anja Fonck is zencoach. Zij draagt de verantwoordelijkheid voor de praktische organisatie van Zen Centrum Den Bosch. Daarnaast doet zij vrijwilligerswerk, onder andere bij een Hospice.


Zen Centrum Den Bosch bevindt zich op een prachtige locatie in het centrum van Den Bosch, op loopafstand van het station. Het is er helder en stil, eenvoudig en warm. De inrichting en aankleding ontstond op een mooie, organische manier samen met de leden van de sangha. Vanuit de zendo kijken we uit op een prachtige rij oude bomen van meer dan 150 jaar oud. De naam van de bomen is Es, Elja Stoel heeft hier een mooi blog over geschreven.

voorkant zendo   zendo ingericht (4)

zendo ingericht (2)

zendo ingericht (5)