Marielle – Impressie Weekend Zen

Op 15 en 16 oktober heeft Zen Centrum Den Bosch een Weekend Zen gehouden. Een korte maar intensieve zentraining met als thema de uiterlijke en innerlijke houding van  Zen. Om een indruk te krijgen van deze Weekend Zen hieronder een persoonlijk verslag van een van de deelnemers:

Toe aan bezinning schreef ik me in voor de Weekend Zen. Ik had uitgekeken naar twee dagen stilte, naar het loslaten van spanning en vermoeidheid. Daarbij de laatste drie weken op het werk een ietwat verhitte strijd als jurist gevoerd, die juridisch wel ok voelde, maar waarin ik de menselijke verbinding miste.
Na een warm welkom was ik blij te kunnen zitten en voelde beetje bij beetje spanning en vermoeidheid loskomen. Daarna volgde de pijn van het zitten…mmm…was ik vergeten…
Opnieuw inzicht gekregen in de open ontmoeting, de verlichting zijn en brengen. Onverwacht antwoord gekregen op mijn koan van twee jaar geleden: Wat is het levende midden? Een extra dimensie voor mij als mediator (en mens).
Als jurist is mijn hart weer geopend: de juridische strijd verzacht. Het komt goed. Ik kan de wereld werkelijk helpen, ook als jurist, vanuit mijn hart. Ik zie de ander en zijn lijden werkelijk.
Het mededogen, de openheid, de verbinding met mijn hart ontroert me, verzacht me, heelt me. Het lijden voorbij.
En erg genoten van al het lekkers, de ontmoetingen en het Bossche klokkenspel.
Dankbaar voor de verkregen verlichting en helderheid, dankzij Henk, dankzij de groep, dankzij het.

Marielle